Grootste skigebied van de Franse Pyreneeën

Door zuidelijke ligging voel je de zon meteen branden, het is vooral heerlijk in februari en maart.

Grand Tourmalet (Barèges-La Mongie)

Op 10 minuten rijden van ons huis ligt een groot skigebied. Er is veel geïnvesteerd in moderne skiliften, zodat je bijna nooit in de rij hoeft te wachten. Op belangrijke verbindingen zijn 6 persoons stoeltjes liften die bij het in- en uitstappen even van de kabel gaan zodat je rustig kan instappen. De trekliften zijn bijna overal vervangen door stoeltjes liften, in ieder geval op alle verbindingsliften.

Door zuidelijke ligging voel je de zon meteen branden, het is vooral heerlijk in februari en maart. 

Op bijna alle blauwe en rode pistes zijn vaste sneeuwkanonnen geïnstalleerd, die -als het koud genoeg is- 's nachts de sneeuwlaag aanvullen. Hierdoor is het gebied het hele seizoen verzekerd van sneeuw. 

 

Web-cam Barèges 1400m
Kaart van het skigebied Tourmalet

Bij Tournaboup is het grote parkeerterrein. Van hier kan je starten en naar rechts naar La Laquete gaan, een heerlijk gebied voor beginners of om er in te komen. Iets verder rechts ligt Le Lienz. Hier zijn een paar zwarte pistes in het bos, waar het vooral tijdens sneeuw heerlijk toeven is. Helaas zijn hier nog geen skikanonnen, en ligt het wat laag, er is dus niet altijd sneeuw. De komende jaren wordt het hier gemoderniseerd.

Het hele gebied links van de Tourmalet is makkelijk te bereiken. Hier zijn heel veel mogelijkheden voor gevorderde en minder gevorderde skiërs.

Onderaan op de kaart ligt de Pic du Midi De Bigorre op 2877m. Je moet een verklaring tekenen als je hier met je skis naar boven wilt. Maar ook zonder skis is dit een geweldige plaats om ver in de omtrek te kunnen kijken.

Laat een reactie achter