Activiteiten

Voor de sportieve vakantie liefhebber is er heel veel te doen in de omgeving.

Zie ook Zomer Vakantie en Sport Vakantie.

Canyoning

Onder leiding van een gids maak je met de hele familie of vriendengroep een avontuurlijke tocht over een van de vele rivieren. Op veel plaatsen kan je vanaf een rots in diepere poelen springen. Veel klauteren, klimmen en genieten van de prachtige natuur.

Een gids kan je vinden in het dorp of in Luz st Sauveur. Wij hebben goede ervaringen met Henri. Je krijgt een wetsuit en helm aangemeten en vertrekt per 4x4 naar een geschikte rivier. Trek hier een dag voor uit.

Canonyning
Canonyning

Parapente

Parapente is vergelijkbaar met parachute springen, maar dan met een grotere parachute/matras. Door het grote oppervlak van de parapente blijf je veel langer in de lucht dan bij parachute springen. Van alle vliegsporten benadert parapenten het meest het ideaal van zelf vliegen.

Je kan een cursus van een week doen (wel ruim van te voren boeken bij Parapente school Barèges of een tandem vlucht maken. Je kan dit ter plaatse boeken.

Parapente bij Bareges
Parapente bij Barèges

Bungee Jump

Vanaf 90 meter naar beneden springen aan een elastiek kan op meer plaatsen, maar de locatie in Luz st Sauveur (10 min) is uniek. Napoleon III liet deze brug bouwen zodat zijn vrouw Eugenie makkelijker naar de thermale baden in Luz st Sauveur kon komen. Je kan dit doen in de zomer maanden.

Wild water rafting

Vanaf Pierrefitte-Nestalas (20 min) kan je raften op wild water. De rivieren uit verschillende bergdalen komen daar samen. De rivier heeft alle moeilijkheidsklasses (van niveau II tot VI.

Laat een reactie achter