Wandeling naar Refuge Packe

Een van de mooiste wandelingen van de Pyreneeën gaat naar de Refuge Pack. Het is een nachtverblijf op een klif van 500m hoogte. Picknicken en genieten!

Hoe er te komen

Vanuit Barèges is het een klein stukje rijden naar het restaurant "Chez Louisette" (hoogte 1500 meter). Je volgt de weg door het dorp richting col de Tourmalet. Na ongeveer twee kilometer sla je rechtsaf en volgt een smalle verharde weg richting Lienz (Chez Louisette staat ook aangegeven). Je kunt je auto bij het restaurant parkeren.

Refuge de la Glère

Het stuk van Chez Louisette naar de la Glère is een 2 uur durende saaie wandeling over een onverharde weg. Het is ook mogelijk wat verder door te rijden over de onverharde weg richting refuge de la Glère. Vlak voordat de weg steiler wordt staat een bord die de weg afsluit. daar is ook een klein parkeerterrein. Daar zet je je auto en ga je te voet verder. 

Refuge Pack

Vroeger kon je hier met de auto overheen, maar tegenwoordig hebben ze de weg ontoegankelijk gemaakt om het natuurgebied wat rustiger te houden. Het eerste stuk tot de refuge la Glère is erg saai., daarna is de wandeling naar refuge Packe erg mooi. Reken voor de totale tocht naar refuge Packe 6-7 uur afhankelijk van de afstand die je in het begin met de auto af kunt leggen.Refuge de la Glère

De refuge de la Glère ligt op 2150 meter hoogte en is voor iedereen goed te bewandelen en gemakkelijk te vinden. De refuge ligt aan de rand van een verzameling bergmeertjes. Dit is de laatste plaats waar je nog drinken of eten kunt kopen. Het is een groot gebouw uit 1947, waar je kunt overnachten (90 slaapplaatsen). Het deel waar je kan slapen is vernieuwd in 2002. Van hieruit kan je vele wandelingen ondernemen.

 

 

Naar refuge Packe

De refuge Pack is een onbemande stevige hut met plaats voor ongeveer 6 personen op 2509 meter. De hut is gelegen op een prachtige bergkam met schitterend mooi uitzicht. De refuge Packe is al in 1862 gebouwd, maar verkeerd in goede staat, na de renovatie eind vorige eeuw. Er is geen water beschikbaar! Als je nog puf overhebt, kan je nog naar het meertje lopen dat je een paar honderd meter lager ziet liggen.

Ten zuiden van de refuge de la Glère begint het pad dat aangegeven staat met bordjes. Onderweg wordt de route ook aangegeven met steenmannetjes. Het is een gemakkelijk tocht over goed begaanbare paden. Door de totale lengte echter is het daardoor toch een vrij zware wandeling.

Onderweg kom je meertjes tegen en een mooi afwisselend landschap. Eind juli moesten we een klein stukje over sneeuw gelopen worden. Het was geen moeilijk stuk om over te lopen.

De refuge zie je van grote afstand al liggen. Op het bankje bij de hut kun je lekker je eigen meegebrachte lunch nuttigen. Terug loop je dezelfde route.

Laat een reactie achter